Cum alungam microbii din covoare?
Traim intr-o lume in care poluarea este un subiect pe ordinea de zi, din nefericire, chiar si simplul fapt ca deschidem fereastra pentru aerisirea locuintei favorizam patrunderea prafului in locuinta.
Daca vrei ca cele cumparate de tine sa ramana intr-o stare de invidiat, este foarte bine sa cunosti cateva secrete despre tipurile de fibre din care sunt realizate covoarele, dar si despre modul in care poti evita sau inlatura murdaria de pe acestea.
Un covor poate reţine multă murdărie în fibră până să se vadă că este murdar.
Plus ca si noi aducem in casa praf si mizerie.
Astfel ca, la noi in casa se gasesc germeni alergeni, microbi, fire de par, fum de tigara, particule de praf, etc.
In afara de metodele traditionale de curatare a covoarelor, mai puteti opta pentru curatarea lor chimica la firme specializate si pentru curatarea cu produse speciale care pot fi gasite in orice magazin si supermarket.
Un covor din lana, textile speciale sau culori mai putin obisnuite ar trebui curatat de pete cu produse profesionale pentru a evita riscurile.
Covoarele pot fi spalate afara cu detergent si jet de apa, apoi lasate pe sarma la scurs si uscat.
O alta varianta, dar care poate fi aplicata doar iarna este curatarea covoarelor in zapada curata, neatinsa.
Traim in era tehnologica, iar acum aspiratoarele performante se pot ocupa cu succes de praf fara ca noi sa depunem vreun efort.
Daca ai un covor foarte mare care sustine trafic permanent, imparte covorul in arii egale si aspira intens zonele care sunt supuse cel mai intens traficului sau prafului.
Daca ai pe covor o pata de grasime, cel mai bine este sa aplici pe pata o coala de hartie pe care apoi sa o calci cu fierul de calcat.
Petele de grasime ies mai repede si daca aplici repede peste ele pudra de talc sau un praf de malai pentru a absorbi grasimea si a impiedica pata sa se intinda.