Covoarele chinezesti
Covoarele chinezeşti au o tradiţie îndelungată şi din punct de vedere istoric nu se numără de fapt printre covoarele orientale.
Confecţionate dintr-o lână moale, aceste covoare sunt de obicei mai groase şi sunt disponibile în diverse combinaţii de culori.
Modelele lor sunt de obicei realizate în relief, ceea ce crează impresia de tridimensionalitate.
Covoarele chinezesti sunt estetice, rezistente si „imbatranesc” frumos, iar in unele cazuri arata mult mai bine cand sunt usor uzate decat atunci cand sunt noi.
Atunci cand pleci la cumparaturi, trebuie sa te asiguri ca, la final, te vei alege un obiect original, de calitate.
Pentru a te asigura ca vei cumpara un covor bun, este important sa mergi doar la magazinele specializate, unde stii clar ca vei discuta cu personal calificat care iti va oferi cele mai bune sfaturi pentru alegerea covorului.
Cele mai multe covoare chinezesti sunt realizate din lana, bumbac sau matase.
Lana este materialul cel mai rezistent, confortabil si durabil, care poate fi folosit intr-o varietate de culori, texturi si modele.
Bumbacul joaca un rol la fel de important.
Este cel mai des folosit ca material de baza in fabricarea covoarelor, avand mai multe calitati: este mai trainic, mai rezistent la paraziti, si isi pastreaza forma mai bine decat lana, iar pentru ca este mai subtire, poate fi utilizat si pentru tesaturile mai fine.
In schimb, covoarele din matase sunt cele mai luxoase, insa mai greu de intretinut si mai putin rezistente.
Covoarele chinezeşti sunt fabricate din mătase sau lână de înaltă calitate şi se caracterizează printr-o cromatică decentă, ce se întinde pe porţiuni mari ale covorului, şi prin motive florale.
Covoarele traditionale chinezesti sunt fabricate in mod normal numai din fibre naturale.
Tehnica covorului chinezesc se distinge prin efectuarea nodurilor mai rare (nodul senneh), realizate din fire de lana, matase, iuta, si bumbac.
Covoarele chinezeşti s-au bucurat dintotdeauna de o mare popularitate, datorită culorilor strălucitoare şi elementelor florale care le împodobesc.
China nu este propriu-zis o tara producatoare de lana, dar a avut acces la piata tibetana si mongola, lana din aceste regiuni fiind considerata a fi printre cele mai bune.
La fabricarea mai multor covoare vechi chinezesti, s-a folosit, in afara de lana de oaie, lana de capra, de iac si par de camila.