Ce tip de covoras pentru baie sa alegi?
Conditiile din baie sunt mult diferite fata de restul casei tale, si din acest motiv si elementele si piesele de mobilier din baie trebuie sa fie rezistente acestor conditii.
Spre deosebire de covorul din living, covorasul pentru baie este supus unor factori care pot afecta calitatea, eficienta si utilitatea acestuia in cazul in care acesta nu este ales cu atentie.
Cand vorbim de tipul covorasului de baie ne referim marimea si modul de instalare pe care il presupune.
Unul din avantajele unui covor pentru baie este ca te impiedica sa nu aluneci in baie, mai ales atunci cand este ud pe jos. Orice intra in contact cu apa este alunecos si prin urmare este un posibil risc.
Din acest motiv este indicat sa achizitionati covorase pentru baie care au pe spate un strat antiderapant, care impiedica alunecarea pe gresie.
Alege covorul de baie pe care tu il consideri potrivit pentru tine ca si complexitate de intretinere.
Poti opta pentru covoare care se curata foarte usor la masina de spalat rufe, pentru covoare care se usuca foarte repede sau covoare care nu necesita spalare si uscare (covoarele lemnoase).
Materialele sintetice sunt mai usor de intretinut si de curatat comparativ cu cele naturale.
In general, materialele sintetice se usuca mai repede si au o rezistenta mai buna la umiditate, mucegai, pete si decolorare.
Materialele naturale au avantajul de a fi confectionate din fibre naturale, nu sunt greu de intretinut, insa unele dintre ele necesita putin mai mult atentie.
Bambusul este un material recomandat deoarece este antiderapant si este antialergic si antibacterian si nu dezvolta asa de usor mucegai.
Covoarele mari de baie sunt elegante, insa nu sunt la fel de practice atunci cand se uda si trebuie scoase sau uscate precum sunt seturile de baie sau covorasele mici pentru baie.